Hoofdstuk 1

Welkom bij de oefentoets van Hoofdstuk 1

Liever deelnemen aan een klassikale examentraining? Klik hier voor de mogelijkheden!

Door uw e-mail adres in te vullen, ontvangt u de antwoorden automatisch in uw mailbox. Hiermee abonneert u zich ook meteen op relevante nieuwsberichten, gerelateerd aan Procesmanagement in de praktijk. U kunt zich op elk moment hiervoor afmelden!

Nu ook beschikbaar: Werkboek deel I

e-mail adres:
1. 
Een bedrijf koopt grote rollen staalplaat in om er uiteindelijk profielen van te maken die gebruikt worden als vangrails langs de snelweg. Bij de goederenontvangst worden de staalrollen ontvangen waarbij gecontroleerd wordt of het materiaal voldoet aan de juiste specificaties. De rollen worden met speciale heftrucks aan het magazijn geleverd.

Waarom kan de ontvangst van materialen tot en met de doorlevering aan het magazijn als een proces beschouwd worden? Licht uw antwoord toe aan de hand van de definitie van een proces.
2. 
Als u met procesmanagement aan de slag gaat, brengt u eerst focus aan. Met deze focus wordt in feite de reden bedoeld waarom u met procesmanagement aan de slag wil. Welke drie stappen helpen u om deze focus aan te brengen?
3. 
Dienstverleningsprocessen zijn in het algemeen goed zichtbaar voor de klant. Benoem twee kenmerkende verschillen tussen een dienstverleningsproces en een proces dat juist een hoge verborgenheid voor de klant heeft.
4. 
Over welke drie factoren moet een medewerker beschikken om bepaald gedrag te vertonen?
5. 
Leg uit op welke manier de PDCA-cyclus is verweven in de aanpak van procesmanagement?

Klik op "Inleveren" om uw resultaten te zien!