Inspiratie

De afgelopen jaren heb ik me als docent en ontwikkelaar van lesmateriaal voor het Bachelor en Master onderwijs laten inspireren door tal van boeken en publicaties. Uiteraard is in Procesmanagement in de praktijk een literatuurlijst opgenomen. Een beperkt aantal wil ik hier echter niet ongenoemd laten:

The Goal (Eliyahu Goldratt): Een boek dat is geschreven in de vorm van een spannend detectiveverhaal en dat vol zit met eyeopeners voor iedere (proces)manager die meer inzicht wil krijgen op processen in zijn bedrijf. Goldratt wordt wel gezien als de grondlegger van de bottlenecktheorie.

The machine that changed the world (Womack): In deze management klassieker werd Toyota’s lean production system voor het eerst beschreven. Een methode die de basis vormt van Lean Management en leidt tot continue verbetering.

Strategie Safari (Mintzberg, Nederlandse vertaling): Een overzichtelijk en goed leesbaar boek waarin tien belangrijke denkscholen in strategisch management worden behandeld. Strategie safari is een onmisbaar werk over strategievorming.

Praktijkgericht onderzoek; In dit boek staat de relevantie van onderzoek voor de praktijk centraal. Op overzichtelijke en concrete wijze wordt uitgelegd wat onderzoek inhoudt. Praktijkgericht onderzoek; opzetten, uitvoeren, analyseren en rapporteren doorloopt de vijf fasen uit de cyclus voor praktijkgericht onderzoek.

Let sowieso eens op de “Sale” pagina van Managementboek.nl, daar vind je regelmatig mooie aanbiedingen!