Hoofdstuk 2

Welkom bij de oefentoets van Hoofdstuk 2

Liever deelnemen aan een klassikale examentraining? Klik hier voor de mogelijkheden!

Door uw e-mail adres in te vullen, ontvangt u de antwoorden automatisch in uw mailbox. Hiermee abonneert u zich ook meteen op relevante nieuwsberichten, gerelateerd aan Procesmanagement in de praktijk. U kunt zich op elk moment hiervoor afmelden!

Nu ook beschikbaar: Werkboek deel I

e-mail adres:
1. 
Als u een proces gaat beschrijven, zijn er verschillende kenmerken van het proces die u kunt vastleggen. Benoem minimaal 5 van deze kenmerken.
2. 
In onderstaande figuur is de mate van detaillering van procesbeschrijvingen weergegeven als functie van de volwassenheid van de organisatie. Het abstractieniveau van de procesbeschrijvingen neemt toe bij een toenemende volwassenheid.
Neem de figuur over op uw eigen blad en geef in dezelfde figuur weer hoeveel onderhoud de procesbeschrijvingen vergen in elke fase. Motiveer uw antwoord.

Abstractieniveau-onderhoud
3. 
Het identificeren van processen aan de hand van een kwaliteitsnorm heeft zowel voordelen als nadelen. Noem zowel één voordeel als één nadeel.
4. 
Hoe kan een organisatie een risicoanalyse gebruiken om te bepalen welke processen in een bedrijf het best beschreven kunnen worden? Motiveer uw antwoord.
5. 
Een bakkerij heeft als hoofdproces het bakken en verkopen van brood. Dit hoofdproces bestaat uit de werkprocessen: grondstoffen inkopen, goederen ontvangen, voorraad beheren, brood bereiden, brood verpakken, brood distribueren. Maak met behulp van een schematische weergave een decompositie van dit hoofdproces, waarbij u minimaal vijf nieuwe (niet genoemde) werkprocessen identificeert.

Klik op "Inleveren" om uw resultaten te zien!