Hoofdstuk 4

Welkom bij de oefentoets van Hoofdstuk 4

Liever deelnemen aan een klassikale examentraining? Klik hier voor de mogelijkheden!

Door uw e-mail adres in te vullen, ontvangt u de antwoorden automatisch in uw mailbox. Hiermee abonneert u zich ook meteen op relevante nieuwsberichten, gerelateerd aan Procesmanagement in de praktijk. U kunt zich op elk moment hiervoor afmelden!

Nu ook beschikbaar: Werkboek deel I

e-mail adres:
1. Een restaurant heeft een FMEA uitgevoerd op het proces “bereiden voeding” (schaal 1-10). Daarbij heeft men de volgende risico’s gedetecteerd:



Wat is het RPG (Risico Prioriteits Getal) van het risico "Te weinig producten beschikbaar"?
2. Een productiekeuken van een ziekenhuis wil de kosten van haar productieproces in de keuken analyseren. De teamleider van de keuken wil daarom de productiviteit gaan meten. Geef twee voorbeelden van hoe de teamleider de productiviteit van zijn productieproces kan berekenen?
3. De Facility Manager bestuurt de processen van het personeelsrestaurant voornamelijk met één kengetal: de productiviteit van de medewerkers. Welke berekening is een indicatie van de productiviteit?
4. In onderstaande procesflowdiagram is het proces ‘Offertes uitbrengen’ weergegeven.



Bereken de procesefficiency (in procenten)?
5. Een fabriek maakt railgeleiders voor ladesystemen (zoals keukenlades). De directeur van de fabriek wil zijn productieproces meer flexibel gaan inrichten. Hij kan dat doen door de input, de throughput en de output van het productieproces te flexibiliseren.

Geef van alle drie de mogelijkheden waarop de directeur het productieproces kan flexibiliseren één voorbeeld.

Klik op "Inleveren" om uw resultaten te zien!