Hoofdstuk 8

Welkom bij de oefentoets van Hoofdstuk 8

Liever deelnemen aan een klassikale examentraining? Klik hier voor de mogelijkheden!

Door uw e-mail adres in te vullen, ontvangt u de antwoorden automatisch in uw mailbox. Hiermee abonneert u zich ook meteen op relevante nieuwsberichten, gerelateerd aan Procesmanagement in de praktijk. U kunt zich op elk moment hiervoor afmelden!

 

e-mail adres:
1. Een restaurant streeft er naar om een een gezonde en lekkere maaltijd binnen een tijdsbestek van maximaal 30 minuten bij de klant op tafel te serveren.

Wat is in dit voorbeeld beschreven?
2. Hieronder ziet u een weergave van het standaard procesmodel.



Wat betekenen de symbolen P1, V1 en C1 en wat is hun functie?
3. In de bakkerij zijn een bakker en twee knechts brood aan het bakken. Op dit moment ligt er een voorraad van 150kg meel. De ovens staan ingesteld op 200 ‘C. Er liggen 103 broden af te koelen zodat ze daarna naar de winkel gebracht kunnen worden.

Wat is in dit voorbeeld beschreven?
4. Een procesmanager gebruikt de systeembenadering om de toestand van een administratief proces te voorspellen. Hij weet dat er elke week 200 aanvragen binnen komen. Op tijdstip t=0 is de voorraad in het systeem 1.200 aanvragen. Wekelijks worden 150 aanvragen afgehandeld.

Hoe hoog is de voorraad aanvragen in het systeem na 5 weken?

Klik op "Inleveren" om uw resultaten te zien!